Páty

hu | en | de
Fejléc 4

Páty Hírek - Játszótér avatás a Dobogón

2013.07.10. 16:12

:: PÁTY - Hírlevél ::

Július 4-én Székely László polgármester részvétele mellett a Dobogóért Egyesület és az Alapítvány Páty Fejlesztésért (APF) hivatalosan is átadta a civil kezdeményezésre épült játszóteret. Simon Zoltán a Dobogóért Egyesület elnöke köszöntötte a nagy számban megjelent gyermekeket és szüleiket Székely László pedig az alkotó civil kezdeményezések fontosságát méltatta és ígéretet tett, hogy az Önkormányzat a jövőben is támogatja majd a hasonló kezdeményezéseket.

A játszótér megépítése, engedélyeztetése az elmúlt egy évben ment végbe. Az Alapítvány Páty Fejlesztéséért (APF) jogi helyzetét kihasználva a mielőbbi megvalósítás érdekében vállalta el a „Dobogó” játszótér kiépítését. A szerveződő civil kezdeményezés számára pályázott az Önkormányzatnál vissza nem térítendő támogatására, illetve adományokat és természetbeni hozzájárulásokat gyűjtött, valamint építésügyi szervezést, irányítást végzett a játszótér megvalósítása érdekében.

A projektben begyűjtött támogatások a következők voltak:
- önkormányzati támogatás 600.000.-Forint
- vállalkozások, civil szervezetek, magánemberektől begyűjtött adományok összértéke: 653.000.- Forint 2013. február hó 05.-ig.
- vállalkozások és magánemberek által nyújtott természetbeni adományok becsült értéke (kerítésoszlopok, növények, földmunka, fúrás célgéppel, kertészet stb.) hozzávetőleg 500.000.- Forint piaci értéket képvisel
- a vállalkozások, magánemberek, társadalmi munkában végzett munkájának értéke (játszótértervezés, műszaki irányítás, megfelelőségi bizonylatolás, építési munkák, gépekkel történő munkavégzés) hozzávetőleg 1.500.000.- Forint piaci értéket képvisel.

2013. év első felében a játszótér, az Eu. szabványos minősítés befejeztével, átadható lett a gyermekek és szüleik használatába.
A játszótér üzemeltetési jogát a használatba vétel után az APF, az önkormányzattal egyeztetett közös megegyezéssel átadja az időközben bejegyzett Dobogóért Egyesületnek.

 

Az átadásról készült fényképek itt megtekinthetőek.


©2015 Páty önkormányzata