Páty

hu | en | de
Fejléc 4

Elérhetőségeink

Polgármesteri Hivatal:

2071 Páty Kossuth utca 83.
2071 Páty Pf. 18.
Tel.: (23) 555-531 ÚJ!
Fax: (23) 344-540

Ügyfélfogadás:

Hétfő: 13:00 - 18:00
Szerda: 08:00 - 12:00,
13:00 - 16:00
Péntek: 08:00 - 12:00

Ügyfélszolgálat:

Kossuth Lajos u. 81.
Tel.: (23) 555-531
 
hétfő: 7:30 - 18:00
kedd: 7:30 - 16:00
Szerda: 7:30 - 16:00
csütörtök: 7:30 - 15:30
péntek: 7:30 - 12:00
(ebédszünet:  12:00-13:00)

Községüzemeltetés(PVK):

Tel.: (30) 838-2879
 

E-hibabejelentő

Honlap karbantartás

Tollner József

Tisztelt Pátyi Polgárok!

54 éves középiskolai matematika tanár vagyok. Pályám kezdete óta Budaörsön tanítok. Az első négy évben általános iskolában, azóta az Illyés Gyula Gimnáziumban. Családommal 12 éve a budaörsi lakótelepről költöztünk saját készítésű házunkba Pátyra. Párom is pedagógus, két felnőtt fiunk van, Dávid a Corvinusra járt, most egy reklámcégnél dolgozik, Máté a BGF-en tanul. A PDSZ (Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete) elnökségi tagja vagyok, az elnököt helyettesítő funkcióval. Egyik magyarországi szervezője vagyok a KKKK (Kultúrák Közötti Kommunikáció a Kárpát-medencében) programsorozatnak. Részt vevő városok: Sepsiszentgyörgy, Beregszász, Fülek, Lendva, Szabadka, ill. Miskolc, Hajdúnánás, Budaörs.

Pátyi közéleti múlt:
Rövid idővel Pátyra költözésünk után pályáztam a helyi általános iskola igazgatói posztjára. Nem kaptam meg az állást, de sok embert megismertem, akik rábeszéltek, hogy induljak a 2006-os önkormányzati választáson, és esetleges megválasztásommal elősegíthetem az iskolában azokat a változásokat, melyeket igazgatói pályázatomból megismertek, és támogattak.
2006-ban két hellyel lemaradtam ugyan, de lemondások után, 2008 januárjában bekerültem a képviselő-testületbe.  A Pátyi Golfváros néven országos hírnévre szert tevő ügyben az ingatlan mutyit akadályozók egyik vezetőjeként sokat szerepeltem a helyi és az országos médiában. Talán az itt betöltött szerepem miatt a 2010-es önkormányzati választások előtt sokan bíztattak arra, hogy induljak polgármesternek. Ezt nem vállaltam, de az önkormányzati választást nagy fölénnyel nyerő csapatnak tagja voltam. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a független indulók közül a legtöbb, az abszolút rangsorban a harmadik legtöbb szavazattal jutottam be a testületbe. A Jóléti Bizottság elnökeként kezdtem meg 2010-ben a testületi munkát. Ebből a pozícióból sikerült, azt elősegítenem, amit 2004-től szerettem volna; egy olyan szerkezetváltást a pátyi általános iskolában, amelytől újra kedvelt lett az intézmény a helyiek előtt. (2010-ig a településen élő általános iskoláskorúaknak jóval több, mint fele, nem a pátyi iskolát választotta. A váltás elősegítése azt jelentette, hogy egy kolléganőmmel a Jóléti Bizottságból bejártuk a jobb két tanítási nyelvű iskolákat, informálódtunk, és munkánk eredményéről egy prezentációt mutattunk be a bocskais kollégáknak, és képviselőtársaimnak arról, hogyan lehetne az iskolát két tanítási nyelvűvé alakítani. A megvalósítás már Kollár Péterné tanárnő és a többi tehetséges, lelkes pátyi tanárkolléga érdeme volt.)
2010-ben, szinte a megválasztásunk utáni első üléstől hozott a testületi többség olyan döntéseket, melyek számomra vállalhatatlanok voltak - és ellentétesek az „Összefogás a Faluért” választási ígéreteivel is - ezért az Összefogás csapatából 2011 májusában kiléptem. Kilépésem után a testületi többség leváltott bizottsági elnöki beosztásomból, de ennél nagyobb probléma volt, hogy a Hivatalból is elküldették (kit fegyelmivel, kit közös megegyezéssel) a legjobb szakemberek nagy részét. A testületi többség számára tiszta lett a terep, megszűnt a hivatali kontroll. Ezután számomra már leginkább csak a pazarlás megállítása, a történések nyilvánosságra hozatalának lehetősége maradt.

A mostani választáson függetlenként indulok.
Független indulóként nem adhatok olyan programot, melynek megvalósítására garanciát vállalok, mert ha megválasztanak, akkor javaslataimat a többi képviselővel is egyeztetni kell. Ezek a programok - melyeket jelölt társaimnál is olvastam - nagyon fontosak, de ezeknél sokkal fontosabb, hogy olyan képviselők kerüljenek a testületbe, akik döntéseikkel a saját, vagy a mögöttük álló néhány ember célja helyett, Páty, ill. a pátyi emberek érdekét helyezik előtérbe. Minden listán - és a nem támogatott független jelöltek között is - vannak szimpatikus, jó szándékú, önzetlen emberek, de olyanok is, akikről azt gondolom, Isten ments, hogy be(vissza)kerüljenek, és főleg úgy, hogy teljes csapattal, teljhatalommal. Minden voksolónak azt javaslom, csak olyan jelölt neve mellé tegyen ikszet, akinek elkötelezettségében, rendíthetetlenségében meg van győződve. A választási listáját kedves Választó, Ön állítsa össze! (Elvégre Ön a csapatkapitány.)
Mint írtam, olyan választási programot, melynek megvalósítását garantálni tudom, függetlenként nem adhatok, de …
El kell kezdeni a Mézes-hegy rendezését (Nem lehet folytatni a visszafelé mutogatást.)
Torbágyi út mellé járda kell (Életveszélyben vannak az úton gyalogolók.)
Folytatni, fokozni kell azt a faluszépítő munkát, amit a Czentár Laci vezette csapat végez.
További erőfeszítéseket kell tenni a közbiztonság megerősítéséhez. 
Vissza kell állítani a Hivatal szakmaiságát, megtépázott presztizsét. 
A közpénzből finanszírozott Kurírt vissza kell adni a KÖZ-nek.
Pályázatok, pályázatok, pályázatok! (Csak két rossz példa a közelmúltból: 
1. Amennyi pénzből Pátyon egy óvodai csoportszoba készült - egy olyan épületben, melynek állapotát megismerve a statikus csak öt évre adott engedélyt - akkora önrésszel 5-6 csoportos új óvodákat építettek pályázati pénzből a környező településeken. 
2. Egy helyi építész vezette alapítvány arra sem kapott engedélyt, hogy egy önrész nélküli 110 milliós összeggel kecsegtető pályázaton induljon a Kastély - vagy egy részének – felújítására.)

Magyarázat ezekre az esetekre nem volt, csak irtózás a pályázástól.
Sajnos az előbbi mentalitásnak köszönhetően a környező települések az elmúlt években jobban fejlődtek, mint Páty, pedig lehetőségeink nekünk is adottak.
Infrastruktúrafejlesztésben, egészségügyi és szociális ellátásban nagy a lemaradásunk.  Hiszek abban, hogy a település fejlődése, és barátságos zöld környezetének, jó levegőjének megőrzése együtt is lehetséges.
Szórólapjaimat igyekszem mindenkinek magam oda adni. Közben kérdezem Önöket problémáikról, arról, hogy mit tartanak a legfontosabb teendőnek. Ha a személyes találkozás nem jön össze, kérem, írják meg, vagy mondják el ezeket.

Tollner József
2071 Páty, Dózsa Gy. u. 2/D
tollnerj@gmail.com
+36-20-3-99-22-33
Megtisztelőnek venném, ha az fb-n ismerősnek jelölnének, ott is tarthatnánk a kapcsolatot.

A következő 5 évre jó polgármestert, és jó képviselő-testületet kívánok!

Tollner József

Váltás magas kontrasztú változatra

Legújabb videó

Hirdetmények

Kormányablak zárva tartás

TISZTELT ÜGYFELEINK!

A BUDAKESZI ÉS A BUDAÖRSI KORMÁNYABLAK
2017. OKTÓBER 23-ÁN
(HÉTFŐN)
ZÁRVA TART.

tovább

Széchenyi 2020

Meghívó PV Bizottsági ülésre 2017.10.24.

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 45. § alapján

Páty Község Önkormányzat
Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottságát
2017. október 24-én, (kedden) 08:00 órára
összehívom, az ülésre tisztelettel meghívom.

tovább

Képviselői vélemények

Kurír főszerkesztőjének írt levél

Szádváriné Kiss Mária asszony
főszerkesztő
Pátyi Kurír
2071 Páty, Kossuth utca 83.
kurir@paty.hu

Tisztelt Asszonyom!

Hivatkozva a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV törvény 12.§ (1)és (2) bekezdéseire 2017. június 15. napján kértem, szíveskedjék a Pátyi Kurír következő, 2017. júliusi számában helyreigazító közleményt közzétenni tekintettel arra, hogy a Pátyi Kurír 2017. júniusi száma 3. oldalán „Harangláb az elszakított országrészekért” című írásában Székely László a Képviselő testülettel, illetve - többek között - velem kapcsolatban számtalan valótlan tényt állított, híresztelt és hamis színben tüntetett fel.

tovább
©2015 Páty önkormányzata