Páty

hu | en | de
Banner 9

Elérhetőségeink

Polgármesteri Hivatal:

2071 Páty Kossuth utca 83.
2071 Páty Pf. 18.
Tel.: +3623555531
Fax: +3623344540

Ügyfélfogadás:

Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 08.00 - 12.00 
13.00 - 16.00
Péntek: 08.00 - 12.00

Ügyfélszolgálat:

Kossuth Lajos u. 81.
Tel.: +3623555531
 
hétfő: 7.30 - 18.00
kedd: 7.30 - 16.00
Szerda: 7.30 - 16.00
csütörtök: 7.30 - 15.30
péntek: 7.30 - 12.00
(ebédszünet:  12.00-13.00

Községüzemeltetés(PVK):

Tel.: +36308382879
 

 

Közterület-felügyelet
07-22 óra között hívható telefonszám:
+36 30 2071 777

Körzeti megbízottak

Pethő Mihály c. r. törzszászlós
Tel.: +36 70 502 0586
Fehér Tamás
Tel.: +36 30 494 6281

Pátyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Tel.: +36 20 2071 105

Gyepmester

Kincses Imre
Tel.: +36 70 626 7378

Tuncsik József
Tel.: +36 20 972 8231


E-hibabejelentő

Honlap karbantartás

Belépés

BKTV

Bölcsődétől a sportcsarnokig

2021.12.17. 13:58

Székely László polgármester a közmeghallgatáson elhangzott év végi beszámolójának összefoglalóját olvashatják, amelyben szó esik a legfontosabb fejlesztésekről, iparterületről, autópálya lehajtóról, közbiztonságról és sok minden másról.

 

Bölcsőde: Dédelgető néven önkormányzati bölcsőde nyílt idén tavasszal településünkön 25 év után újra. A Pénzügyminisztérium pályázatának segítségével épült két csoportos bölcsőde további két csoporttal bővíthető a jövőben. A beruházás keretében nem csak maga az összesen 483,9 m2-es főépület + pince épült meg, vagy került felújításra, hanem az udvar, parkolók, az udvar végében található közel 50nm-es melléképület és a bölcsődéhez tartozó főút menti járda, illetve vízelvezető árok is. Továbbá megépítésre került 272,6 nm fedett terasz/tornác is. Az intézmény konyhája kezdetben melegítőkonyhaként üzemel, de úgy lett kialakítva, hogy a későbbiekben igény esetén főzni is lehet benne.

Járdaépítés a Rákóczi úton és az Iskola utcában: Páty Község Önkormányzata a Belügyminisztérium által Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázatán 20 millió Ft összegű támogatást nyert. Ennek köszönhetően további több mint 20 millió Ft önrész hozzáadásával az Iskola utca páros oldalán, illetve a Rákóczi út páros oldalán az Iskola utcától a Telki útig új járda épült, majdnem 1 km hosszan. További pályázati pénzeknek köszönhetően jövőre, várhatóan tovább folytatjuk a járdák építését, felújítását.

Útépítések: A kátyuzások mellett elkészült idén az Orgona utca, a Dózsa György utca egy része, Bethlen Gábor utca és a Boglárka utca, illetve azáltalános iskolával szembeni parkoló. Még idén megépítésre kerül a Bethlen Gábor utca, Bocskai István és Bem József utcai szakasza is, ami sétáló utca lesz. Ennek költségét sikerült az út melletti lakóparkot építő beruházóval kifizettetni. Ezek elsősorban a KanyarGo helyi buszjárat nyomvonalán lévő utcák. A kormány támogatásának köszönhetően 2022-ben újabb utcák felújítása történhet meg.

KanyarGO: A választási ígéretünknek megfelelően elindítottuk idén a helyi buszjáratot, amely a biatorbágyi állomásig szállítja az utasokat. Ezt hosszas és komoly szakmai munka, illetve egyeztetés előzte meg. Szeptembertől indult és ebben az évben ingyenes volt a szolgáltatás.

Várható éves költsége bruttó 40 millió forint körül lesz egy teljes évben. Ebből jön majd le a bérlet eladásokból és az állami bérletkiegészítésekből befolyó összeg, kb összesen 4-5 millió forint.

Egy átlagos napon 120-140 utasforgalom van. Leginkább az iskolába járó gyerekek használják a reggeli járatokat. Ekkor a két iskolai járat szinte teljesen tömve van, 30-35 utas/ járat. Egyre többen használják a vasúthoz járáshoz és egyre többen használják az idősek is. A kihasználtságot folyamatosan figyeljük és lehetőség szerint figyelembe vesszük a lakossági igényeket is. Ennek megfelelően időszakkosan felülvizsgálják szakemberek a menetrendet.

Elindult a KanyarGo facebook oldala is. Az oldalt majdnem ezer ember követi, ami szintén mutatja, hogy milyen nagy az érdeklődés a szolgáltatás iránt. A járat sikerét mutatja az is, hogy a környékbeli települések megkerestek, hogy információt kaphassanak a tapasztalatainkról.

A januári hónapban még ingyenes lesz a szolgáltatás, de február elsejétől is igen kedvezményesen lehet majd rajta utazni. A buszjáratnak köszönhetően a településen több helyen is megváltozott, vagy változik a forgalmi rend, erre kérjük a lakosokat, hogy figyeljenek a jövőben. Kérjük, hogy a busznak mindig adják meg az elsőbbséget, hogy könnyen tudja tartani a menetidőt.

Új cégek az ipari parkban: 200 millió Ft körüli haszon a telkek eladásából. Páty Község Önkormányzatának Képviselő-testülete HÉSZ módosítása során az önkormányzati tulajdonban lévő, (OTP raktár melletti) 3901 hrsz-ú ingatlant általános gazdasági övezetbe sorolta át. Az új beépítési paraméterek lehetővé tették, hogy az elmúlt két évben hat darab kisebb építési telket alakítson ki a területből a Polgármesteri Hivatal. A kifejezetten az ingatlanokkal kapcsolatos önkormányzati beruházások eddig 30 millió Ft-ba kerültek.

Az Önkormányzat 15.000 Ft/nm + ÁFA összegért árulta a telkeket melyből már öt darab eladásra is került. A maradék ingatan eladása után (amelyre már szintén van érdeklődő) összesen 243 millió Ft + ÁFA összeg folyik majd be a település kasszájába.

A nagyon komoly egyszeri nyereség mellett az ide települő vállalkozások iparűzési adója tovább növeli majd településünk bevételeit. Ide költözik többek között a Kemenes Cukrász Manufaktúra, az Ínyenc Mester gasztro-vállalkozás, lesznek raktárhelyiségek kis és közepes vállalkozások számára, illetve ezen terület mellé költözött az lézeres fémmegmunkálással foglalkozó INDUPRO Kft, amely komoly Kormányzati segítséggel épített új telephelyet és gyártócsarnokot.

Ipari park fejlesztés: Immár a Hello Parks csoporthoz tartozó Ever Invest és az Önkormányzat között megkötött szerződésnek köszönhetően (amit a képviselő-testület egyhangúlag támogatott) Páty Község Önkormányzata, három ütemben 200 milliós támogatás befizetése mellett még jelentős, 5 hektár saját közművesített iparterülethez is jut, amely komoly érték és jelentősen növeli a jövőben a falu vagyonát. A HelloParks egy újgenerációs, innovatív környezetbarát és energiahatékony ipari parkok építésével és üzemeltetésével foglalkozó cég, amely már Maglód és Fót mellett is üzemeltet Ipari Parkokat. Ők építenek most 3 ütemben egy modern ipari parkot számos munkalehetőséget kínálva a következő években.

Pályázatok: több idén kivitelezett beruházás még korábbi pályázat segítségével valósult meg, de azért idén is akadt sikeres tender. 2021-ben hozzávetőleg 76 millió forint pályázati pénzt nyertünk, többek között: a vízi közmű fejlesztés támogatására, útépítésekre, illegális hulladék felszámolására és a sportcsarnok közbeszerzésének lebonyolítására. A jövő év ebből a szempontból már most nagyságrendekkel jobbnak ígérkezik, hiszen sportcsarnok építés mellett az eddigieknél jóval több lehetőség adódik majd Pest megye különválása nyomán. Illetve egyedi kormányzati támogatásból a Zsámbéki kanyar lakópark három olyan zsákutcája, amelynek már engedélyezett tervei vannak várhatóan még a tavaszra aszfaltozásra kerülnek.

Közbiztonság fejlesztése: A nyáron a Budaörsi rendőrkapitányság döntése értelméében új körzeti megbízott érkezett a faluba Pethő Mihály személyében. sok sikert kívánunk a munkájához!

A Rendészet is kiváló munkát végez. Ennek egyik elismerése, hogy a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programján első díjat nyert Páty Község Önkormányzata „Integrált rendészeti modell” című pályázatával a Rendészeti és Közbiztonsági Programban. Ezzel szakmai elismerést is szerzett a Pátyon már a gyakorlatban is kialakított rendészeti modell.

Egy év alatt 48 vagyon ellenni bűncselekmény történt, amiből 7 lakásbetörés volt a rendőrség közlése szerint.

Falu széli szeméthalmok felszámolása: Idén Páty több területén, illegálisan lerakott hulladék került felszámolásra egy állami pályázat keretében 2,5 millió Ft értékben. Ezen felül a PVK folyamatosan tisztítja a településhez tartozó területeket. Idén összesen már több mint 200 m3 szemét került elszállításra.

Táborok támogatása, iskolakezdési támogatás, tanulmányi ösztöndíjak: A gyermekek támogatását kiemelt feladatnak tekinti Páty Község Önkormányzata. Nyári táborokra (az általános iskola napközis tábora, református tábor, cserkésztábor, Máltai Szeretetszolgálat tábora) összesen hozzávetőleg 2,5 millió forint értékben adott támogatást.

Ezen felül az önkormányzat az iskolakezdést segítendő összesen 1 millió Ft értékű tanszercsomaggal segítette a Bocskai Általános Iskola összes tanulmányait idén megkezdő, elsős diákját, amit több mint 90 diákot érint.

Páty Község Önkormányzata idén is kiírta az általános iskolás tanulókat segítő Bocskai-ösztöndíjat, amelynek keretében fejenként 100 000 forintra lehetett pályázni. Idén 12 tanuló érdemelte ki az elismerést, ezen felül pedig 6 gyermek részesült a szociálisan rászoruló tanulók ösztöndíjában. Ezen pályázat segítségével a kiemelkedően jó tanulmányi eredményt nyújtó diákok számára szeretnénk kedvezőbb feltételeket biztosítani további tanulmányaikhoz, valamint a kiváló sportoló vagy valamely művészeti ágban kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat kívánjuk segíteni ezzel a lehetőséggel.

Egy Boulder mászófal épült az általános iskola tornatermében, amelynek 50 százalékos önrészét az önkormányzat finanszírozta. Ezen felül az udvarra kültéri ping-pong asztal is került.

Körtés: a Körtés lakópark esetében még 2010 előtt született és jóváhagyott dokumentumok szerint, egy hozzávetőleg több száz lakásból álló, több ezer ember beköltözésével járó fejlesztést terveztek. Ennek érdekében az akkori döntéshozók a rendezési tervet is úgy alakították, hogy az egész hegyoldalt be tudják majd építeni. Hosszú éveken keresztül próbáltuk húzni az ügyet, pereskedés is lett belőle. Most azonban úgy véltük lehetőség nyílt rá, hogy végérvényesen lezárjuk a kérdést úgy, hogy az utánunk következő testületek is egyértelmű helyzetet örököljenek és senkinek ne legyen lehetősége újra akár 500 lakásos projektet engedélyezni, ha valamiért ahhoz támadna kedve.

Hosszas tárgylások után lehetőség nyílt az egész területre olyan megállapodást kötni, amelynek következtében közel a negyedére sikerült csökkenteni a beépítés intenzitását és az Önkormányzat is gazdagodott többszáz millió forint értékű területtel, valamint a Körtés tetején lévő természetvédelmi területet is sikerült megmenteni.

Sportcsarnok építés: A Kormány idén ősszel úgy döntött, hogy támogatja a Pátyi Sportcsarnok megépítését a községi futballpálya mellett. A kivitelezéshez szükséges közbeszerzést már várhatóan idén kiírhatja az Önkormányzat. Jövőre pedig kezdetét veheti az építkezés. A küzdőtér 24 x 44 m befoglaló méretű, multifunkciós sportpálya, amelyben az alábbi pályák helyezhetők és alakíthatók ki felfestéssel: kézilabdapálya 20x40 m, kosárlabdapálya: 15x28 m. A fix lelátók összesen 285 férőhelyesek lesznek.

Autópálya lehajtó: A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a közbeszerzést településünk autópálya-összeköttetését megteremtő beruházásról. A beruházást két ütemben valósítják meg: Összesen 2,4 kilométernyi kétsávos út épül új nyomvonalon.

Néhány szó a szelektív zöldhulladék jövőbeni kezeléséről: országos szinten betiltották az égestét, így az Önkormányzat tűzgyújtási engedélyt nem tud időszakosan sem kiadni ezentúl. Ezért:

- 2022-ben is folytatódik az ingyenes komposztláda program. Az a cél, hogy lehetőség szerint minél többen otthon komposztáljunk és helyben hasznosítsuk a zöldhulladékunkat.

- Jövőben is jár minden lakosnak a Depónia által biztosított 8db matrica. E mellett pedig visszatér a zsákos rendszer. Egy zsák 690 forintba fog kerülni és a PVK-nál, valamint a viszonteladóknál lehet majd megvásárolni. Az idősek és a rászorulók esetében lesz lehetőség ingyenes zsák igénylésére. Ennek pontos feltételein még dolgozunk.

- PVK fogja a jövőben is elszállítani a matricás és zsákos zöldhulladékot a háztartásoktól. Ebben sikerült újra megállapodni a Depóniával.

- A begyűjtött zöldhulladék átadásra kerül a Depónia Zrt.-nek, annak további sorsáról a cég gondoskodik.

- A közterületekről és az Önkormányzati telkekről begyűjtött zöldhulladékot a PVK átadja az erre jogosult vállalkozásnak. Azt a céget fogják választani, amelyik a legjobb árajánlatot adja.

 

 

Váltás magas kontrasztú változatra

Pátyi Kurír

2022. január

Megjelent a Pátyi Kurír januári száma! A lapszám letölthető pdf formátumban itt olvasható.

A tartalomból:
- Ingyenes vasút a volán bérletesek számára

- Újabb sikeres pályázat- Számítástechnikai eszközöket kapott az iskola

- Óvodai és iskolai hírek

- PSE hírek

- Megújult a Református Templom

- Borszentelés a Pincehegyen

- Interjú Sólyom Alexandrával

- A Pátyi Zeneszalon vendége volt Rost Andrea

tovább

Meghívó testületi ülésre 2022.01.26.

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 45. §-ában biztosított jogkörömben eljárva

Páty Község Önkormányzat Képviselő-testületének ülését

2022. január 26-án, (szerdán) 15 órára

összehívom és az ülésre tisztelettel meghívom.

A testületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme (2071 Páty, Kossuth u. 83.)

tovább

Hirdetmények

Közzétételi hirdetmény

Páty Község Önkormányzata a település közigazgatási területén két részterületen módosította a településrendezési eszközöket. A módosítások érintették a településszerkezeti tervet és a helyi építési szabályzatot is. A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 43.§ (2) bekezdés a) pont előírásainak megfelelően az elfogadott településrendezési eszközöket közzéteszem.

 

 

tovább

Széchenyi 2020

Budakeszi Egészségügyi Központ

Január 1-től már a Budakeszi Egészségügyi Központ modern, magas színvonalú és folyamatosan bővülő szakrendelésein tudunak ingyenesen részt venni a pátyi lakosok

Időpont egyeztetés: +36 20 362 7065

Leletkiadás: Hétfő - péntek: 10.00 - 16.00


Képviselői vélemények

Páty komposztál

Óriási érdeklődés mellett indult útjára a komposztáló program, az önkormányzat ingyenesen biztosít egy komposztládát minden pátyi családnak. A jelentkezés feltétele mindössze az állandó pátyi lakcímkártya. Néhány hét alatt már 430 család jelentkezett, közülük kétszázan már most átvehetik az igényelt típust, a többieket tavasszal értesíteni fogjuk az átvételről. Van fa keretes, 340 literes műanyag és 650 literes műanyag. Mindkét műanyag típus Magyarországon készült, újrahasznosított műanyagból. A 340 literes egy fedeles, alul üríthető komposztláda, a 650 literes egy nagyobb kapacitású, műanyag lécekből álló komposztáló keret, aminek nincs fedele, a fa kereteshez hasonló felépítésű.

tovább

Hirdetések

kerekes gizella
2021. 10. 19.

VÁSÁR! Szombaton,okt.23-án Páty,Kossuth u.4.kapujában Eladó:elektromos szerszámok,-készül...

tovább
nagy miklósné
2021. 10. 18.

eladó mahagóni,különleges szerelésű,sok pakolási lehetőséggel rendelkező nappali szekrény...

tovább

Legújabb videó

Eseménynaptár

 
 
 
 
H K Sze Cs P Szo V
1
  • Újévi szentmise
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
  • Irodalmi barangolások Kiss Eszterrel
16
17 18 19 20 21 22
  • A Magyar Kultúra Napja
23
24 25 26 27 28
  • Köszönjük Magyarország - Koncertek a farsang havában
29 30
31
 
©2015 Páty önkormányzata