Páty

hu | en | de
Banner 8

Elérhetőségeink

Polgármesteri Hivatal:

2071 Páty Kossuth utca 83.
2071 Páty Pf. 18.
Tel.: +3623555531
Fax: +3623344540

Ügyfélfogadás:

Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 08.00 - 12.00 
13.00 - 16.00
Péntek: 08.00 - 12.00

Ügyfélszolgálat:

Kossuth Lajos u. 81.
Tel.: +3623555531
 
hétfő: 7.30 - 18.00
kedd: 7.30 - 16.00
Szerda: 7.30 - 16.00
csütörtök: 7.30 - 15.30
péntek: 7.30 - 12.00
(ebédszünet:  12.00-13.00

Községüzemeltetés(PVK):

Tel.: +36308382879
 

 

Közterület-felügyelet
07-22 óra között hívható telefonszám:
+36 30 2071 777

Körzeti megbízottak

Gebri József
Tel.: +36 70 313 5102
Fehér Tamás
Tel.: +36 30 494 6281

Pátyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Tel.: +36 20 2071 105

Gyepmester

Kincses Imre
Tel.: +36 70 626 7378

Tuncsik József
Tel.: +36 20 972 8231


E-hibabejelentő

Honlap karbantartás

Belépés

BKTV

Célkeresztben?

2021.06.22. 18:00

Honlapunk interjúja Székely László polgármesterrel, amelyben szó esik az elmúlt időszakban az önkormányzatot érintő negatív baloldali kampányról, a közelgő országgyűlési választás hatásairól a helyi közéletre, a bölcsőde építést ért kritikáról, kettős mércéről és a komposztáló üzem körüli vitáról.

 

 

 

 

Polgármester Úr, az utóbbi időben többször kerültek a baloldali hírportálok célkeresztjébe. Valóban ennyi lenne a probléma a településen?

Célravezető messzebbről kezdeni. Azt érdemes látni, hogy itt Pátyon már legutóbb is (lassan két éve) az önkormányzati választás alkalmával megvalósult a teljes ellenzéki összeborulás. A DK-tól, a Momentumon át, a szebb napokat látott Jobbik maradékáig, a szocialistákkal kiegészülve összefogtak helyben az ellenzéki pártok.

Ennek eredménye az lett, hogy egy darab ellenzéki képviselőt sikerült bejuttatniuk Dr. Kovács Ferenc személyében a 8 fős testületbe. Jómagam pedig minden korábbinál több vokssal - számos baloldali pátyi szimpátiája mellett - a szavazatok majdnem 60 százalékát megszerezve lettem ismét polgármester, amit komoly megtiszteltetésnek vettem és veszek. Én minden nap azon dolgozom, hogy megszolgáljam ezt a bizalmat. Ezt azonban a mai napig néhányan nagyon nehezen emésztik meg. Ráadásul közeleg az országgyűlési választás, aminek a hatása már sajnos a településekre is begyűrűzik. Így Pátyra is.

Pátyon eddig az országos politikai harcoktól távol, egy békés település életét élhettük. Az utóbbi időkben sajnos itt is megjelentek olyan erők, melyek az ellentétek szításában érdekeltek. Azt hallom több környékbeli és távolabbi kollégámtól is, hogy ez nem egyedi probléma.

Az országos politika, hogyan és milyen módon befolyásolja a helyi ügyeket?

A korábbi szocialista-liberális kormányzat kiárusító politikájával ellentétben, az elmúlt években a nemzeti érdek érvényesítése mellett az állami vagyon gyarapítása zajlik, aminek az értéke szinte meg is duplázódott 2010 óta. A kormány visszavásárolta a korábban eladott stratégia vállalatok jó részét úgy, hogy közben a folyamatos adócsökkentés mellett felsorolni is nehéz mennyi minden épült az elmúlt 11 évben. Mindemellett pedig még az ország aranytartaléka is a tíz évvel ezelőtti szint harmincszorosára(!) emelkedett. Így persze nehéz azzal kampányolni, hogy nem fejlődik az ország. Ezért taktikát váltottak és elindult a „mindenki lop” szlogen. A beruházásokat folyamatosan megkérdőjelezik, esetleg akadályozzák országosan és már helyi szinten is.

Nemrégiben még Szél Bernadett ellenzéki képviselő is a pátyi bölcsőde miatt aggódott. Mi történt?

Úgy vélem elolvasott egy cikket és komolyabb utánajárás nélkül beérte azzal, hogy egy helyi civil aktivista valótlan rágalmait megossza. Nem gondolkozhatott sokat, hiszen pont beleillett a jobboldalt folyamatosan támadó koncepciójukba. Persze a baloldali önkormányzatokkal szemben már nem ilyen kritikusak, ott bármi belefér, de ezt a kettős mércét jól ismerjük már.

A bölcsőde egyébként rendben megépült, kiváló minőségben, törvényesen, a gyermekek és szüleik nagy örömére. Azóta elkészült a tavalyi év pénzügyi zárása is, így már pontosan látjuk, hogy lényegesen kevesebbe került m2-ként az épület, mint amit a baloldali média által átvett áltanulmány valótlanul állított.

De mégis mit kritizált az említett írás a beruházásban?

Amikor valami rendben, jó minőségben elkészül és már másba nem lehet belekötni, akkor marad a „jolly joker” érv miszerint túl drága. Ezt persze könnyű kijelenteni. Meg is teszi a szerző a legnagyobb magabiztossággal úgy, hogy egyetlen komolyabb beruházást sem vitt még végig, annak minden nehézségével és tapasztalatával együtt.

Nyílt közbeszerzésnél, ahol bárki tehet ajánlatot, azért nem olyan egyszerű ár kartellt létrehozni, amire célozgat. Manapság az építőiparnak annyi munkája van, hogy nincs is sok értelme átlagos beruházásoknál ennek kockázatát felvállalni. A közbeszerzési szakértő is úgy nyilatkozott, hogy az ajánlatok az akkori időszakban jellemző piaci realitásokat tükrözték.

Jól döntött a Képviselő-testület, hogy 2019-ben indult ezen a pályázaton és végül eredményesnek nyilvánította és megkezdte az építkezést. Különben most nem lenne bölcsődénk. Az építőiparban a koronavírus járvány kitörése óta ugyanis folyamatosan és jelentősen emelkednek az árak. Nem kell messzire menni, elég a Lánchíd esetére gondolni a fővárosban. Karácsonyék vártak másfél évet pedig minden rendelkezésre állt, addig sem készült a beruházás, majd végül jóval többe került már ugyanaz a munka, ezért csak lecsökkentett műszaki tartalmat tudtak az eredeti árból leszerződni.

Egyébként a cikk szerzőjének hozzáértésén látszik, hogy a közbeszerzés ajánlattételi idejét is - véletlenül, vagy direkt - összekeverte a jelentkezési határidővel. Minden esetre az úr magabiztos, annak ellenére, hogy tulajdonképpen többségében szakértőkkel vitatkozik, nem is velünk.

Mi a helyzet a tervezett komposztáló üzemmel? Száz milliós veszteségről írt egy pátyi civil aktivista.

Az égetés betiltásával egy merőben új helyzet áll elő. Sok polgármesterrel beszélek, ez a kérdés általános probléma. Nagyon kevés normális ipari komposztáló van a falvakban. Nekünk is sokkal egyszerűbb lenne, ha nem foglalkoznánk ezzel a kérdéssel és mint számos településen az emberek majd valahogy megoldják. Ezzel szemben mi arra törekszünk, hogy a zöld hulladék elszállítása a lehető legkedvezőbb módon megoldódjék a pátyi lakosok számára. Ingyenes komposztáló programot is hirdettünk, melynek keretében komposztládákat osztottunk a lakosok számára, hogy otthon tudjanak komposztálni.

Mivel azonban az ipari komposztálás kérdése igen bonyolult, így a hulladék gazdálkodással foglalkozó szakemberek sem mind ugyanazt mondták. A témakör teljes újraszabályozása zajlik jelenleg is.

A fiatalos lendület és az óvatosság összetalálkozott, ráadásul a jogi szakértőknek sem egyezett mindenben a véleménye. Vita alakult ki, ez olykor megesik. Úgy gondoltam jobb ilyenkor egyet hátra lépni és még aprólékosabban átgondolva újrakezdeni. Fel is kértem egy elismert független szakértőt, hogy alaposan járja körbe a kérdést. Persze a politikai támadások vitorlájából szinte lehetetlen kifogni a szelet, ez országos jelenség. Ugyanakkor az az állítás például, hogy az önkormányzat ügyvédje nem vett részt az előkészületekben szimpla hazugság. A szerződés felbontásakor pedig a települést semmilyen anyagi veszteség nem érte.

Negatív média kampány és sorozatos feljelentések az utóbbi időszak mérlege. Hogyan viseli?

Nem tudom hova tenni ezt a fajta tendenciózus előítéletet, amit érzek az érintett úrtól irányunkban. Úgy vélem kifejezetten rosszindulatú következtetéseket von le folyamatosan mindenből, azzal pedig rögtön "rohan" a baloldali médiumokhoz és a rendőrségre. A folyamatos feljelentgetésekhez pedig azért valljuk be, kell egy lelki alkat is, ez tőlünk idegen. Polgármesterként többet el kell viselni, ezt már megszoktam, de azért van egy határ. A viták természetesek, de a tisztességünk kétségbe vonása nagy nyilvánosság előtt az már más kategória. Majd az idő eldönti kinek van igaza. Minden esetre az én lelkiismeretem tiszta.

K.G.

A Polgármester Úr interjúja kapcsán helyreigazítási kérelem érkezett az Önkormányzathoz, a levél teljes egészében itt olvasható.


Váltás magas kontrasztú változatra

Pátyi Kurír

2021. július

Megjelent a Pátyi Kurír májusi száma! A lapszám letölthető pdf formátumban itt olvasható.

A tartalomból:

- A köztisztviselők és egészségügyi dolgozók köszöntése

- Íjászpálya avató

- Óvodai, iskolai hírek

- Beszélgetés Szöllősiné Silingi Margit tanárnővel

- Székely kapu avató és járási megemlékezés

- Közösségi programok a pincehegyen

- V. Pátyi Sakk Kupa

tovább

Meghívó testületi ülésre 2021.07.27.

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 45. §-ában biztosított jogkörömben eljárva

Páty Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülését

2021. július 27-én, (kedden) 13 órára

összehívom és az ülésre tisztelettel meghívom.

 

A testületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme (2071 Páty, Kossuth u. 83.).

tovább

Hirdetmények

Páty, Pincehegy településrész vízellátásának és szennyvízelvezetésének vízjogi üzemeltetési engedélyezése

Közigazgatási hatósági eljárás megindulásáról szóló hírdetmény a Páty, Pincehegy településrész vízellátásának és szennyvízelvezetésének vízjogi üzemeltetési engedélyezéséről. A teljes hírdetmény itt olvasható.

tovább

Széchenyi 2020

Budakeszi Egészségügyi Központ

Január 1-től már a Budakeszi Egészségügyi Központ modern, magas színvonalú és folyamatosan bővülő szakrendelésein tudunak ingyenesen részt venni a pátyi lakosok

Időpont egyeztetés: +36 20 362 7065

Leletkiadás: Hétfő - péntek: 10.00 - 16.00


Képviselői vélemények

Páty komposztál

Óriási érdeklődés mellett indult útjára a komposztáló program, az önkormányzat ingyenesen biztosít egy komposztládát minden pátyi családnak. A jelentkezés feltétele mindössze az állandó pátyi lakcímkártya. Néhány hét alatt már 430 család jelentkezett, közülük kétszázan már most átvehetik az igényelt típust, a többieket tavasszal értesíteni fogjuk az átvételről. Van fa keretes, 340 literes műanyag és 650 literes műanyag. Mindkét műanyag típus Magyarországon készült, újrahasznosított műanyagból. A 340 literes egy fedeles, alul üríthető komposztláda, a 650 literes egy nagyobb kapacitású, műanyag lécekből álló komposztáló keret, aminek nincs fedele, a fa kereteshez hasonló felépítésű.

tovább

Hirdetések

Dreimaster kft
2021. 03. 09.

Kömüveseket, építöipari szakembereket keresünk állandó, folyamatos munkára. Tel: 0620 333 2...

tovább
TK
2020. 10. 27.

Kiadó lakást, vagy családi házat keresek Pátyon, illetve környékén, hosszú távra. 06-20-45...

tovább

Legújabb videó

Eseménynaptár

 
 
 
 
H K Sze Cs P Szo V
1
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
2
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
3
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
4
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
5
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
6
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
 • Vörös István Koncert
7
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
8
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
9
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
10
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
11
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
12
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
13
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
14
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
15
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
16
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
17
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
18
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
19
 • Open Páty
 • PSE foci táborok
 • Augusztus 20. ünnepi programok
20
 • PSE foci táborok
21
 • PSE foci táborok
22
 • PSE foci táborok
23
 • PSE foci táborok
24
 • PSE foci táborok
25
 • PSE foci táborok
26
 • PSE foci táborok
27
 • PSE foci táborok
28 29
30 31
 
©2015 Páty önkormányzata