Hírek

TÁJÉKOZTATÁS TÁRSASHÁZZÁ ALAKÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

2022.08.09.

Tusnády Zsolt, települési főépítész összefoglalója a társasházzá alakítással kapcsolatos teendőkről és tudnivalókról az alábbi dokumentumban olvasható.


Bővebben >

Elmarad a tűzijáték Pátyon

2022.08.04.

1214 ember nyilvánított véleményt az augusztus 19-én tartandó pátyi tűzijátékról, 88%-uk azt szeretné, ha nem lenne. Tiszteletben tartjuk a többség véleményét, így idén elmarad a tűzijáték. A felszabaduló 260.000 Ft-ot a pátyi önkéntes tűzoltóknak adja az Önkormányzat.Jövőre év elején ismét ki fogjuk kérni a lakosság véleményét ezzel kapcsolatban, addig is várjuk a javaslatokat alternatív látványelemekre, amik nem okoznak sokaknak bosszúságot, mégis élvezetessé teheti az ünneplést.

Dr. Bencze Gergő János, alpolgármester


Bővebben >

Járda épült a temetőben

2022.07.24.

A református temető középső útját nemrégiben térkővel burkolták megközelítőleg 300 m2 terjedelemben Pátyon. További járda és kerítés építés is tervben van. A munkát a református gyülekezet finanszírozta, saját forrásból, ami azt jelenti, hogy gyülekezet tagjainak adományaiból épült, több mint 7 millió forintból - nyilatkozta Szabó István a Pátyi Református Gyülekezet főgondnoka a Hírkapszulának. Tervezik még az utcai kerítés építését is, ami lehet, hogy még ebben az évben, legkésőbb jövőre elkészülhet.


Bővebben >

Pilisi Parkerdő: Fokozott tűzveszély

2022.07.20.

A Pilisi Parkerdő Zrt. által kezelt 65 ezer hektár erdőterület csaknem egészét érinti az aszály; a rendkívüli szárazság és a nagy meleg jelentősen fokozza az erdőtüzek kockázatát. A rendkívüli helyzetben a parkerdő tűzőrséget is szervezett, munkatársai fokozott figyelemmel járőröznek a területen, de a látogatók segítségére is szükség van, ezért azt kérik, hogy a rendkívüli helyzetben mindenki fokozott figyelemmel járja az erdőt és a tűz legapróbb jelére értesítsék a tűzoltóságot, lehetőleg a helyszín pontos megjelölésével.

Kitértek arra is, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai szerint az év első felében több mint tizenegyezer alkalommal riasztották a tűzoltókat szabadtéri tűzhöz.
Ezek jelentős része erdőtűz volt, azt a terepviszonyok, a rossz megközelíthetőség, a vezetékes víz és a tűzcsapok hiánya miatt komoly kihívás oltani.


Bővebben >

Számlálóbiztosok jelentkezését várja az önkormányzat

2022.07.19.

A Pátyi Polgármesteri Hivatal számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022. október-november hónapokban lebonyolítandó országos népszámlálásban való közreműködésre. A jelentkezési határidő: 2022. szeptember 15.

A számlálóbiztos feladata a körzet bejárása, a körzethez tartozó internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, címek pontosítása és esetleges új címek felvétele, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval. A számlálóbiztosnak a terepmunka során kb. 150-200 címen kell kérdőívet elektronikus formában kitöltenie.


Bővebben >

Bűnmegelőzési Hírek

2022.07.15.

A Budaörs Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának felhívásai itt olvashatók a

  • „Romantikus csalásról”
  • Facebook csalásokról
  • Telefonos csalás az OTP Bank nevében
  • Kiberbiztonsági tippek - Adathalászat

A tájékoztatók itt letölthetők:


Bővebben >

Szent István kerámia dombormű avatás Zsobokon

2022.07.14.

Testvértelepülésünk Zsobok falunapot tartott, amin felavatták a helyi Művelődési Ház homlokzatán Szent István Király kerámia domborművét, melynek adományozója és megalkotója Kádár Ferenc keramikus, énekes volt. Az önkormányzatot a rendezvényen Kristó Sarolta képviselte. Köszönjük a szép fotókat Szabolcs Eszternek! Az Alapítvány Páty Fejlesztéséért által megvásárolt és felújított vendégház várja a vendégeket. A ház a pátyi lakosok számára kedvezményesen bérelhető: + 36 23 555-532 telefonszámon, Szabados Zsuzsannánál (foglalás, támogatás befizetés csak munkaidőben)


Bővebben >
Fotó: Szabolcs Eszter
Fotó: Szabolcs Eszter

Igazgatási szünet a Hivatalban

2022.07.12.

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy Páty Község Önkormányzata a 16/2022. (I.26.) számú határozatával, a Pátyi Polgármesteri Hivatalban 2022. július 21. napjától – 2022- augusztus 2. napjáig (9 munkanapon) igazgatási szünetet rendelt el. Ez idő alatt a hivatal zárva, az ügyfélfogadás szünetel!


Bővebben >

Elismerések az egészségügyi dolgozóknak és köztisztviselőknek

2022.07.04.

Július 4-én, hétfőn a Semmelweis nap és a Köztisztviselők napja alkalmából köszöntötte az egészségügyi dolgozókat és a Hivatal munkatársait Székely László polgármester és Dr. Bencze Gergő János alpolgármester. Az ünnepi alkalom keretében a köztisztviselők munkája elismeréseként Páty Község Szolgálatáért díjat kapott Szabados Zsuzsanna és László Ildikó, az egészségügyben dolgozók közül pedig Polgár Anna részesült ilyen elismerésben, illetve Páty Művészetért díjat kapott Harazdy Miklós.


Bővebben >

KanyarGo: Indul a jegyárusítás

2022.06.28.

Július 1-től bevezetik a jegy és bérletrendszert a KanyarGo járatain. Bízunk abban, hogy a legtöbben az éves bérletet fogják választani, minden szempontból ez a legkedvezőbb lehetőség. 365 napig érvényes, a most megvásárolt éves bérletek NEM járnak le 2023. január 1-jén. Bár 9 hónap után már nincs lehetőség arra, hogy továbbra is teljesen ingyenesen működjön a busz, a bérleteket rendkívül kedvező áron teszi elérhetővé Páty Önkormányzata. Az online megvásárolt bérleteket mobiltelefonról tudják bemutatni. https://kanyargo.paty.hu/Jegyv...


Bővebben >

Háziorvosi szabadság

2022.06.27.

Tisztelt Betegeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. július 4-29. között Dr. Dózsa Katalin szabadságon lesz.

A helyettesítés rendje az alábbi: 2022. július 4-15-ig

Dr. Németh Andrea rendelése halaszthatatlan esetben kereshető, Páty Árpád u. 61. (23) 952-488


Bővebben >

Megjelent az ÁSZ Lakossági Tájékoztató Füzete

2022.06.27.

Mitől függ a digitális oktatás eredményessége? Milyen pozitív hatásai vannak az otthoni munkavégzés elterjedésének? Hogyan járul hozzá a fenntartóváltás a minőségi és versenyképes tudáshoz? Hogyan befolyásolják a reklámok a lakosság gyógyszerfogyasztását? Miért ellenőrzi az ÁSZ a könyvtárakat, illetve a gyermekétkeztetést biztosító intézményeket? Ezekre és hasonló kérdésekre ad választ az Állami Számvevőszék Lakossági Tájékoztató Füzete.


Bővebben >

Ítélkezési szünet!

2022.06.27.

A Budaörsi Járásbíróság 2022. július 18. napjától 2022. augusztus 19. napjáig ítélkezési szünetet tart. Ezen idő alatt:

  • tárgyalást nem tartanak, kivéve a személyes jelenlétet igénylő halaszthatatlan eljárási cselekményekben (pl. távoltartás), továbbá
  • pénztár nem üzemel.

Ügyfélsegítő napot tartanak az alábbi napokon délelőtt 9 órától délután 13 óráig:

  • július 18. és 25. napján
  • augusztus 1., 8. és 15. napján.

Az ügyfélcentrum félfogadást tart előzetes regisztráció alapján:

  • hétfőtől péntekig: 9 órától 11 óráig.

A bíróság polgári, végrehajtási, büntető és szabálysértési ügyeletet tart.


Bővebben >

Hivatali szünet!

2022.06.27.

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy a Pátyi Polgármesteri Hivatal

2022. június 30-án (csütörtökön) technikai okok miatt,

2022. július 1-én (pénteken) a Köztisztviselők Napja, munkaszüneti napra tekintettel

a hivatal zárva, az ügyfélfogadás szünetel.

Megértésüket köszönjük!

Veres Erika, jegyző


Bővebben >

Honfoglalás kori tarsolylemezek Pátyon

2022.06.26.

A Nemzeti Múzeumban a Múzeumban Éjszakáján „Tarsolylemezek – A honfoglaló elit kincsei” című kiállításon mutatták be a közelmúltban Pátyon előkerült új tarsolylemezt, illetve egy veretekkel díszített tarsolyt. Dr. Virágos Gábor, a Magyar Nemzeti Múzeum régészeti főigazgató-helyettese szerint világszenzáció a maga nemében a korabeli dísztárgyak felbukkanása.


Bővebben >
Bemutató a Magyar Nemzeti Múzeumban
Bemutató a Magyar Nemzeti Múzeumban

Az idei Bocskai díjasok

2022.06.23.

Páty Község Önkormányzata idén is kiírta az általános iskolás tanulókat segítő Bocskai-ösztöndíjakat, amelynek keretében fejenként 100 000 Ft értékben lehetett pályázni. A pályázat segítségével a kiemelkedően jó tanulmányi eredményt nyújtó diákok számára szeretnénk kedvezőbb feltételeket biztosítani további tanulmányaikhoz, valamint a kiváló sportoló, vagy valamely művészeti ágban kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat kívánjuk segíteni ezzel a lehetőséggel.


Bővebben >
A Bocskai díj ötletadója Bella János és a díjazottak
A Bocskai díj ötletadója Bella János és a díjazottak

Kulcs átadás az új bölcsődében

2022.06.21.

Kővári Eszter intézményvezető, Székely László polgármester és Dr. Bencze Gergő János alpolgármester körbejárta a 120 millió forintos állami támogatással vásárolt korábbi Kikelet bölcsőde épületét. A műszaki osztály és a karbantartók felmérték a szükséges átalakításokat, megtörtént a kulcsok átvétele. Az épület gyönyörű, különösen tetszett a sószoba. Az önkormányzat reményei szerint ősszel indulnak az új csoportok, immár a Rozmaring bölcsőde néven, mely a Dédelgető tagintézménye lesz.


Bővebben >

Felhívás parlagfű elleni védekezésre

2022.06.17.

A parlagfű nagymértékű elszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő. A parlagfű elleni védekezés elsősorban az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának kötelezettsége. A hatóságok feladata, hogy amennyiben a tulajdonos / földhasználó nem tesz eleget a kötelezettségének, akkor a mulasztók költségén elrendelik az ún. közérdekű védekezést, illetve emellett növényvédelmi bírságot szabnak ki.


Bővebben >

Bölcsődei álláshirdetés

2022.06.16.

Pátyi Dédelgető Bölcsőde a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Rozmaring Bölcsőde Telephelyére Bölcsődei dajka, Kisgyermeknevelő, 3 fő Kisgyermeknevelő munkakör betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje: 2022. július 24.


Bővebben >
A Rozmaring bölcsőde
A Rozmaring bölcsőde

Nyári munka a könyvtárban

2022.06.13.

Közösségi szolgálati lehetőség és diákmunka a Pátyi Községi és Iskolai Könyvtárban. A könyvtár hívja és várja a nyári szünet idejére azokat a tizenhat-tizenhét éves diákokat, akik iskolai közösségi szolgálatuk keretében szívesen ajánlanák fel segítségüket a Pátyi Községi és Iskolai Könyvtárban! A köznevelési törvény az érettségiző diákok számára ötven óra közösségi szolgálatot ír elő a bizonyítvány megszerzéséhez. A kötelezően teljesítendő szolgálattal a törvényhozó célja a fiatalok szociális készségének fejlesztése. A tanuló helyi közösségének javát szolgáló tevékenységek egyike a kulturális és közösségi területen nyújtott segítség.


Bővebben >

Polgármesteri Hivatal:

2071 Páty Kossuth utca 83.
2071 Páty Pf. 18.

Tel.: +3623555531
Fax: +3623344540

e-mail: ugyfelszolgalat@paty.hu


Ügyfélfogadás:

Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 08.00 - 12.00 
13.00 - 16.00
Péntek: 08.00 - 12.00

Polgármesteri Hivatal:

Ügyfélszolgálat:

Kossuth Lajos u. 81.

Tel.: +36 23 555 531

Hétfő: 7.30 - 18.00

Kedd, szerda: 7.30 - 16.00

Csütörtök: 7.30 - 15.30

Péntek: 7.30 - 12.00

(ebédszünet: 12.00 - 13.00)

Pénztári nyitvatartás:

Hétfő: 13:00-17:30

Szerda: 09:00-11:30 és 13:00-15:30

Péntek: 09:00-11:30

Községüzemeltetés(PVK):

Tel.: +36308382879

+3623343994

Web: http://pvk.hu
email: pvk@pvk.hu


Rendészet: 
Mobiltelefonszám: +36 30/2071 777 (minden nap reggel 7.00 óra és este 19.00 óra között). Emellett a Polgárőrség hívható minden nap este 19 órától reggel 7 óráig a +36 30 986 1286 telefonszámon, a vezetőjük Király Miklós.

email: rendeszet@paty.hu

Körzeti megbízottak

Pethő Mihály c. r. törzszászlós
Tel.: +36 70 502 0586

Fehér Tamás
Tel.: +36 30 494 6281


Pátyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Tel.: +36 20 2071 105

Gyepmester

Kincses Imre
Tel.: +36 70 626 7378

Tuncsik József
Tel.: +36 20 972 8231

2022 Páty önkormányzata - created by dwiki & szeor