Hírek

Barnakőszén igényfelmérés

2022.09.20.

A háború és a bevezetett gazdasági szankciók következtében drasztikusan megemelkedett energiaárak mellett a Kormány célja továbbra is az, hogy a lakosság téli fűtéséhez biztosítható legyen a szükséges tüzelőanyag, például barnakőszén. Ennek érdekében az önkormányzatokon keresztül felmérés indul arról, hogy a településeken hány háztartásban van széntüzelésre alkalmas fűtőberendezés, és ezek mekkora mennyiségű barnakőszenet igényelnének a 2022/2023. évi fűtési szezonban.


Bővebben >

Egészségváros Budakeszi

2022.09.19.
Idén a budakeszi Közösségi térre is ellátogat a Richter Egészségváros!

Október 1-jén a Budakeszi Egészségügyi Központnak gyűjthetjük az adománypontokat, hogy teljesülhessen adománycéluk: a szülészet-és nőgyógyászati szakrendelés fejlesztése, CTG labor kiépítése. Csatlakozz a programhoz a jó ügy érdekében!


Bővebben >

Könyvbemutató a Közösségi Házban

2022.09.18.

A Kulturális Örökség Napja alkalmából szombaton a Közösségi Házban mutatták be Czentár László „A Pátyi Kastély és lakóinak története” című helytörténeti könyvét. A kötet megjelenését Páty Község Önkormányzata 2 millió forinttal támogatta, megvásárolni a Közösségi Házban lehet. A könyvből megtudhatjuk kastély építésének körülményeit, történetét, a benne élt családok históriáját 200 évre visszamenőleg, illetve számos érdekesség mellett a puskacsőkerítés legendáját is részletesen megismerhetjük.


Bővebben >

Az Arany János utcai játszótér ideiglenesen zárva

2022.09.16.

Tisztelt Lakosok! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Arany János utcai játszótér lezárására egy sajnálatos baleset (melynek következtében a közeli villanyoszlop több helyen megsérült) miatt volt szükséges. Az oszlop megjavításáig a balesetveszély elkerülése végett a játszóteret lezártuk, a villanyoszlopot körbekerítettük. Addig is türelmüket és megértésüket kérjük!

PVK Nonprofit Kft.


Bővebben >

Tájékoztatás a családi fogyasztói közösségekre vonatkozó hatósági bizonyítvány kiadásáról

2022.09.12.

Az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet módosítása lehetővé teszi a családi fogyasztói közösségek tekintetében, hogy az általuk lakott - több lakóegységet tartalmazó ingatlanon- a lakóegységek száma alapján jogszerűen vegye igénybe a kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiségét. A lakossági fogyasztónak a szolgáltatóhoz kell benyújtania a település jegyzője által kiadott hatósági bizonyítványt a lakóegységek számáról.


Bővebben >

Pályázat műszaki ügyintéző állás betöltésére

2022.09.05.

Pátyi Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Pátyi Polgármesteri Hivatal
Műszaki ügyintéző munkakör betöltésére. A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. szeptember 26. A részlete kiírások alább olvashatók.


Bővebben >

Kedden lezárás lesz az Iskola utcában!

2022.09.05.

A keddi napon csőtörés miatt az Iskola utca lezárásra kerül 9-14 óra között az autós forgalom elől, illetve ez idő alatt ezen szakaszon a vízszolgáltatás korlátozva lesz - áll a DAKÖV Dabas és Környéke Vízügyi Kft. önkormányzatunknak küldött közleményében. Kérjük mindenki ennek figyelembevételével tervezze meg az utazását. Előre is a megértését és türelmét kérjük mindenkinek!


Bővebben >

A Móni kedvence győzött

2022.09.04.

Szombaton megtartotta hagyományos lekvárnapját a Szövetség a Magyarokért Páty Hagyományőrző Egyesület. Többek között érkezett „Édes kis gondoskodás” hibiszkuszvirággal és meggyel, „Csak füge”, Áfonyás álom” almával, „Tatai mámor” eperrel, „Napfény íze” fügével őszibarackkal és körtével, „Fekete szemek” szederrel és mentával, valamint „Őszi sárgaság” birssel, homoktövissel és citromfűvel.


Bővebben >

Pályázat pénzügy-számviteli és könyvelői állás betöltésére

2022.09.01.

Pátyi Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Pátyi Polgármesteri Hivatal
Pénzügyi Iroda, Pénzügy-számvitel és könyvelő munkakör betöltésére. A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. szeptember 21. A részlete kiírások alább olvashatók.


Bővebben >

ELF Bar: rendőrségi felhívás

2022.09.01.

ELF Bar tájékoztató

Szülőknek és pedagógusoknak

A hazai illegális piacon egyre nagyobb teret hódít egy új típusú eldobható elektronikus cigaretta, egy többféle ízben elérhető, nikotinos vagy nikotinmentes folyadékkal előre feltöltött, akkumulátoros, eldobható eszköz. Az ízesített, rajzfilmfigurával díszített, akár magas nikotin tartalmú és az egészségre súlyosan ártalmas, illegális termékek egyik legnagyobb veszélye, hogy gyakran általános iskolás gyerekeknek értékesítik.


Bővebben >

Okostáblák a Bocskaiban

2022.08.31.

Kormányzati támogatásból öt okostáblát vásárolt a Bocskai István Általános Iskola alapítványa, mellyel élvezetesebbé és interaktívabbá tehetik az órákat. A beszerzést a kormány öt millió forinttal támogatta. Fenyvesi Zsolt igazgató, az ügyet felkaroló Menczer Tamás országgyűlési képviselő és Dr. Bencze Gergő, alpolgármester együtt próbálták ki a frissen beüzemelt táblákat.


Bővebben >

A Pest Megyei Kormányhivatal közleménye

2022.08.25.

A PÁTYI ÜGYSEGÉD ÜGYFÉLFOGADÁSA 2022. SZEPTEMBER 1-TŐL MEGSZŰNIK. Ügyintézésre az alább helyszínen van lehetőség:
Budakeszi Kormányablak,
2092 Budakeszi, Dózsa György tér 25.
Hétfő: 8:00- 18:00
Kedd: 8:00-16:00
Szerda: 11:00-19:00
Csütörtök: 8:00-16:00
Péntek: 8:00-14:00

Az ügyfelek lakóhelyükhöz közeli kiszolgálása érdekében Pest megyében Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok (kormányablak buszok) működnek.


Bővebben >

Pátyi karnagyot is kitüntettek a nemzeti ünnepen

2022.08.21.

Augusztus 20. alkalmából a MAGYAR ÉRDEMREND KÖZÉPKERESZT (polgári tagozat) kitüntetést vehetett át a Pátyon lakó Dr. Kollár Éva Liszt Ferenc-díjas karnagy, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének tiszteletbeli elnöke, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem volt tanszékvezető egyetemi tanára. Gratulálunk az elismeréshez!


Bővebben >
Csák János kulturális és innovációs miniszter beszédet mond a Pesti Vigadó dísztermében, fotó: MTI
Csák János kulturális és innovációs miniszter beszédet mond a Pesti Vigadó dísztermében, fotó: MTI

Szent István nap a vihar árnyékában

2022.08.20.

Szombaton délután a Széchenyi téren a gyülekező viharfellegek közepette megtartotta ünnepi megemlékezését Páty Község Önkormányzata. A Pátyi Pitypang és Fellegjáró néptánc csoportok moldvai táncháza után Dr. Bencze Gergő János alpolgármester Székely László távollétében Pátyért Emlékérmet adott át Zentai Ida tanárnőnek a nyugdíjba vonulása alkalmából.


Bővebben >
Fotó: Szádvári Ferenc
Fotó: Szádvári Ferenc

Lakossági Tájékoztató a Páty és az M1 autópálya csomópont közötti összekötő út kivitelezése kapcsán

2022.08.19.

A kivitelezők arról tájékoztatták Páty Község Önkormányzatát, hogy a beruházás elindításakor közzétett elérhetőségre két lakossági észrevétel / kérdés érkezett.

Egyrészt a nyugati elkerülő ipari parki részén kialakítandó, egy-egy buszmegálló öböl és gyalogos átkelőhely létesítésével kapcsolatban, másrészt a tervezett körforgalmak építésének üteme és a Rákóczi út aszfaltozásának időpontja után érdeklődtek.

A Hazai Építőgép Társulás Zrt. válaszai az alábbiakban változtatás nélkül olvashatók.


Bővebben >

Gázellátási szünet a környéken

2022.08.16.

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. gázszolgáltatási szünettel járó karbantartási munkát végez augusztus 25-én 9 órától, augusztus 25-én 13 óráig. Az érintett ügyfeleket kérik, hogy a gázszünet ideje alatt, minden gázkészülék alatti csapot tartsanak zárva. A gázszünettel kapcsolatban további felvilágosítást kérhetnek a 06 (80) 300-300 éjjel-nappal hívható telefonszámon.


Bővebben >

Táncosok Székelyföld szívéből

2022.08.09.

A Zetelakai Ezüstfenyő Néptánccsoport fiataljai fáradhatatlan és nagysikerű másfél órás műsort adtak a Művelődési Házban augusztus 8-án. A tánccsoport repertoárjában szerepelt kisküküllőmenti leánykörtánc, sűrű és ritka pontozó, ugyanakkor műsorukban megtalálhatóak voltak az udvarhelyszéki, moldvai, marosszéki, szatmári, illetve mezőségi táncrendek is. A táncelőadásukat székely népdalokkal, valamint versekkel színesítették.


Bővebben >

TÁJÉKOZTATÁS TÁRSASHÁZZÁ ALAKÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

2022.08.09.

Tusnády Zsolt, települési főépítész összefoglalója a társasházzá alakítással kapcsolatos teendőkről és tudnivalókról az alábbi dokumentumban olvasható.


Bővebben >

Elmarad a tűzijáték Pátyon

2022.08.04.

1214 ember nyilvánított véleményt az augusztus 19-én tartandó pátyi tűzijátékról, 88%-uk azt szeretné, ha nem lenne. Tiszteletben tartjuk a többség véleményét, így idén elmarad a tűzijáték. A felszabaduló 260.000 Ft-ot a pátyi önkéntes tűzoltóknak adja az Önkormányzat.Jövőre év elején ismét ki fogjuk kérni a lakosság véleményét ezzel kapcsolatban, addig is várjuk a javaslatokat alternatív látványelemekre, amik nem okoznak sokaknak bosszúságot, mégis élvezetessé teheti az ünneplést.

Dr. Bencze Gergő János, alpolgármester


Bővebben >

Járda épült a temetőben

2022.07.24.

A református temető középső útját nemrégiben térkővel burkolták megközelítőleg 300 m2 terjedelemben Pátyon. További járda és kerítés építés is tervben van. A munkát a református gyülekezet finanszírozta, saját forrásból, ami azt jelenti, hogy gyülekezet tagjainak adományaiból épült, több mint 7 millió forintból - nyilatkozta Szabó István a Pátyi Református Gyülekezet főgondnoka a Hírkapszulának. Tervezik még az utcai kerítés építését is, ami lehet, hogy még ebben az évben, legkésőbb jövőre elkészülhet.


Bővebben >

Polgármesteri Hivatal:

2071 Páty Kossuth utca 83.
2071 Páty Pf. 18.

Tel.: +3623555531
Fax: +3623344540

e-mail: ugyfelszolgalat@paty.hu


Ügyfélfogadás:

Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 08.00 - 12.00 
13.00 - 16.00
Péntek: 08.00 - 12.00

Polgármesteri Hivatal:

Ügyfélszolgálat:

Kossuth Lajos u. 81.

Tel.: +3623555531
hétfő: 7.30 - 18.00
kedd: 7.30 - 16.00
szerda: 7.30 - 16.00
csütörtök: 7.30 - 15.30
péntek: 7.30 - 12.00
(ebédszünet: 12.00-13.00

Községüzemeltetés(PVK):

Tel.: +36308382879

+3623343994

Web: http://pvk.hu
e-mail: pvk@pvk.hu

Közterület-felügyelet
07-22 óra között hívható telefonszám:
+36 30 2071 777

Körzeti megbízottak

Pethő Mihály c. r. törzszászlós
Tel.: +36 70 502 0586

Fehér Tamás
Tel.: +36 30 494 6281

Pátyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Tel.: +36 20 2071 105

Gyepmester

Kincses Imre
Tel.: +36 70 626 7378

Tuncsik József
Tel.: +36 20 972 8231

2022 Páty önkormányzata - created by dwiki & szeor