Hírek

Indul az autópálya lehajtó építése

2022.04.24.

Megkezdődik az M1 autópálya csomópont és településünk közötti összekötő út kivitelezése. A beruházás során összesen 2,44 km országos közút megépítésére kerül sor két ütemben. Emellett közműkiváltások és közműlétesítések: hírközlés, kis- és középfeszültségű villamosvezeték, közvilágítás (dinamikus mozgásérzékelő rendszerrel), vízellátás, szennyvízelvezetés, csapadékelvezető csatornák, szénhidrogén vezetékek. A projekt hazai forrásból valósul meg, értéke 4,4 milliárd forint.


Bővebben >

Parlamenti választások 2022

2022.04.10.

A 2022. április 3. napjára kitűzött országgyűlési képviselő választás rendben lezajlott. Országosan a jogosultak 69.55%-a járult az urnákhoz. A pátyi részvételi adatok (75,06%) az országos és még a megyei átlagot (72,88 %) is megelőzik. Komoly választói felhatalmazással kezdheti meg az új parlament a munkáját. Szombaton befejeződött a szavazatok összesítése. A teljes feldolgozottságnál a Fidesz–KDNP 135 mandátumot szerzett és kétharmados többséggel alakíthat kormányt. A kormánypártokra rekord számban, több mint 3 millióan szavaztak. A következő négy évben az ellenzéki padsorokba a DK, az LMP, az MSZP, a Jobbik, a Párbeszéd és a Momentum összesen 57 képviselőt delegálhat. Míg a Mi Hazánk frakciójába 6 fő ülhet be


Bővebben >

Ökumenikus cserkészotthon állami támogatásból

2022.03.27.
Vasárnap délután átadták a Pátyi Keresztyén Ifjúsági Csapat (PÁKICS) ifjúsági és missziós házát. A Kormány által nyújtott 230 millió forint támogatásból újíthatta fel a régi, romos Magtárat a PÁKICS Egyesület.

Így a hozzávetőleg 200 tagot számláló, elsősorban pátyi, zsámbéki és még néhány környező településről is érkező gyerekeket magában foglaló közösség méltó otthont kapott. A világ legnagyobb ifjúsági mozgalmának pátyi csapatát és az általuk végzett nevelő munkát évek óta elismeri és támogatja Páty Község Önkormányzata is.

Az általános iskola mögött álló Magtárat még 2019 májusában egy képviselő-testületi döntés értelmében az Önkormányzat a Római Katolikus Plébániának és Pátyi Református Egyházközségnek adományozta fele-fele tulajdonrész arányban, azzal a nem titkolt céllal, hogy azt a cserkészcsapat hasznosíthassa.


Bővebben >

Szabadtéri kiállítóhely nyílt a Közösségi Ház udvarán

2022.03.27.

A Hétköznapok emlékei című kiállítással megnyílt az új szabadtéri kiállítóhely a Közösségi Ház udvarán. A Páty Faluközösségért Alapítvány gyűjtőmunkájának eredménye megtekinthető a pátyias nevén "féhajban". Ez a most átadott kiállítóhely három ütemben valósult meg az elmúlt években, az Önkormányzat, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, valamint lakossági SZJA felajánlások és végül, de nem utolsó sorban Dr. Knódel János és felesége Nemes Erzsébet nagy értékű adományának köszönhetően. Köszönet mindenkinek, aki adományával, munkájával segíti, támogatta a helytörténeti kiállítást és a gyűjtőmunkát!


Bővebben >

Alapkőletétel: indul az autópálya lehajtó építése!

2022.03.22.

A pátyi autópálya lehajtó, illetve a hozzá kapcsolódó bekötőút beruházásának alapkövét március 22-én délelőtt Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, valamint Menczer Tamás, tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár, (Pest megye 2-es számú választókerületének FIDESZ-KDNP színeiben induló országgyűlési képviselőjelöltje), illetve Székely László Páty polgármestere és Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere, továbbá Nyul Zoltán, a NIF Zrt., beruházási vezérigazgató helyettese tette le. A beruházás keretében 2,5 kilométer új nyomvonalú 2X1 sávos út épül. A munkák két részre osztva zajlanak:


Bővebben >

Tűzgyújtási tilalom

2022.03.21.

Tűzgyújtási tilalom van érvényben 2022. március 10-től visszavonásig az egész országban. Az Országos Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakó helyeken is. Felhívják a figyelmet arra, hogy nagy a szárazság a csapadékmentes időjárás miatt, ezért amíg ki nem zöldül a természet, a legkisebb figyelmetlenség is könnyen hatalmas tűzhöz vezethet. A katasztrófavédelem azt kéri a tüzek megelőzése érdekében, hogy a dohányosok ne dobják el az égő cigarettacsikket. Felhívjuk a település lakóit, hogy Páty községben tűzgyújtási tilalom elrendelésén kívüli időszakban is tilos a kerti zöldhulladék-égetése.


Bővebben >

Gutowski Robert Ybl-díjas

2022.03.20.
A pátyi Gutowski Robert építész Ybl Miklós-díjat vehetett át Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől a Magya Állami Operaházban. Gulyás Gergely öt személynek nyújtotta át az építészeti tevékenységért kapható legrangosabb hazai szakmai kitüntetést.

A Robert Gutowski Architects Kft. ügyvezetője kimagasló színvonalú építész tervezői munkássága, különösen a műemléki és világörökségi környezetben álló, valamint egyházi épületek tervezése során végzett tevékenysége és belsőépítészeti munkái elismeréseként részesült Ybl Miklós-díjban.


Bővebben >

Újabb harminc fa ültetése a főutak mentén

2022.03.16.

Páty Község Önkormányzata 2021-ben jelentkezett a Településfásítási Programra, melyhez az Agrárminisztérium biztosította a forrást és az Országos Erdészeti Egyesület bírálta el a beérkező igényeket. Ezen pályázat keretében településünk 30 db gömb szivarfát kapott, amelyek az Iskola utcában és egyéb főút menti területeken kerültek elültetésre az elmúlt napokban.


Bővebben >

A Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetésben részesültek a Detre testvérek

2022.03.13.
A Detre testvérek a Magyar Érdemrend Lovagkereszt (polgári tagozat) kitüntetést vehették át a nemzeti ünnep alkalmából, amihez Páty Község Önkormányzata szívből gratulál!

Detre Zsolt településünk önkormányzati képviselője és testvére Detre Szabolcs olimpiai bronzérmes, kétszeres Európa-bajnoki arany, ezüst és bronzérmes, sokszoros magyar bajnok vitorlázók március 15-e alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetését vehették át Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől.


Bővebben >

A Katolikus Kápolna is megújulhat

2022.03.02.

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságával folytatott tárgyalásoknak köszönhetően 25 millió Ft támogatásban részesül a temető melletti „Szent Imre Római Katolikus műemléktemplom” külső felújítása. Így végre megújulhat településünk egyik emblematikus műemlék épülete. A beruházás lebonyolítója a Pátyi Romai Katolikus Plébánia lesz.Bővebben >
Szent Imre Római Katolikus Templom
Szent Imre Római Katolikus Templom

Bölcsődei jelentkezés, beiratkozás

2022.02.28.
Tavaly márciusban nyitotta meg kapuit a Dédelgető Bölcsőde településükön. Az elmúlt év során 34 család részesült ellátásban. A bölcsőde a gyermekek bölcsődei ellátását 3 éves korig biztosítja, elsősorban Páty település lakosai számára.

Az intézmény vezetése a felvételi eljárást a 2022/23 nevelés-gondozási évre májusban bonyolítja le, a szükséges dokumentumok benyújtására 2022.05.02.-2022.05.13.lesz lehetőség. Beadási határidő: 2022. május 13.

A felvételi kérelmek és munkáltatói igazolások leadása és a férőhelyek biztosítása minden esetben a Dédelgető Bölcsődében történik, Páty Rákóczi u. 17. szám alatt, előzetes időpont egyeztetés alapján.


Bővebben >

Segítség Kisszelemencnek

2022.01.22.
Tisztelt Pátyi Lakosok! Önkormányzatunknál sokan érdeklődnek, hogyan tudnának segíteni a Kárpátaljaiaknak. A mai napon beszéltem Kisszelmenci testvértelepülésünkön élő Illár Józseffel.

Elmondta, hogy az 1300 fős kis településüknek nagy a terhelése, mert naponta 5-6000 ember megy keresztül rajtuk. Igyekeznek nekik segíteni, ehhez a legnagyobb segítség a pénzadomány, mivel a bankártyáik zárolva vannak. Amennyiben segíteni szeretnének az adományaikat az Alapítvány Páty Fejlesztéséért alábbi számlájára legyenek szívesek elutalni. Kérem a közlemény rovatba írják be, hogy KÁRPÁTALJA ADOMÁNY 10403208-50526776-69571000Bővebben >

Oltási akciónapok a háziorvosoknál

2022.01.14.

Az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése érdekében januárban minden csütörtök és péntek délután, és szombaton lesz oltási akció a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben, emellett a háziorvosok is szerveznek oltási akciónapokat. Az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon.

A pátyi háziorvosok oltási akciónapjai:

Dr. Dózsa Katalin Mária - 01.14. 14-18h, 01.15. 10-18h;

Krachunné Dr. Németh Andrea - 01.14. 14-18h, 01.15. 10-18h;

Dr. Pózmán Ilona - 01.21. 14-18h, 01.22. 10-18h


Bővebben >

Pályázat új óvoda építésére

2022.01.14.
Páty Község Önkormányzatának képviselő-testülete szerdai rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy 800 millió Ft értékben pályázik új óvoda építésére a Levendula utcában.

Az intézmény kezdetben négy csoportos lesz (tornaszobával, melegítő konyhával), amely további négy csoporttal lesz bővíthető. Eredményes pályázat esetén a bölcsőde melletti két ovis csoport is átköltözhet majd ebbe az épületbe, amelynek köszönhetően pedig további két csoporttal, négy csoportosra bővülhet a Dédelgető Bölcsőde.


Bővebben >

Élelmiszer vásárlás SZÉP-kártyával

2022.01.13.
A kormány megteremtette annak lehetőségét, hogy a vendéglátás alszámláról 2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig lehet hideg élelmiszerre költeni.

Ugyanakkor mivel az alszámlák (szálláshely, vendéglátás, és szabadidő zsebek) közötti átjárhatóság 2022. december 31-ig megmarad, ezért valójában mindegyik alszámláról lehet hideg élelmiszert vásárolni. Természetesen a korábban célként kijelölt szolgáltatások (szálláshely-, vendéglátás és szabadidő szolgáltatások) vásárlása továbbra is zavartalanul minden alszámláról megvalósítható.


Bővebben >

Polgármesteri Hivatal:

2071 Páty Kossuth utca 83.
2071 Páty Pf. 18.

Tel.: +3623555531
Fax: +3623344540

e-mail: ugyfelszolgalat@paty.hu


Ügyfélfogadás:

Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 08.00 - 12.00 
13.00 - 16.00
Péntek: 08.00 - 12.00

Polgármesteri Hivatal:

Ügyfélszolgálat:

Kossuth Lajos u. 81.

Tel.: +36 23 555 531

Hétfő: 7.30 - 18.00

Kedd, szerda: 7.30 - 16.00

Csütörtök: 7.30 - 15.30

Péntek: 7.30 - 12.00

(ebédszünet: 12.00 - 13.00)

Pénztári nyitvatartás:

Hétfő: 13:00-17:30

Szerda: 09:00-11:30 és 13:00-15:30

Péntek: 09:00-11:30

Községüzemeltetés(PVK):

Tel.: +36308382879

+3623343994

Web: http://pvk.hu
email: pvk@pvk.hu


Rendészet: 
Mobiltelefonszám: +36 30/2071 777 (minden nap reggel 7.00 óra és este 19.00 óra között). Emellett a Polgárőrség hívható minden nap este 19 órától reggel 7 óráig a +36 30 986 1286 telefonszámon, a vezetőjük Király Miklós.

email: rendeszet@paty.hu

Körzeti megbízottak

Pethő Mihály c. r. törzszászlós
Tel.: +36 70 502 0586

Fehér Tamás
Tel.: +36 30 494 6281


Pátyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Tel.: +36 20 2071 105

Gyepmester

Kincses Imre
Tel.: +36 70 626 7378

Tuncsik József
Tel.: +36 20 972 8231

2022 Páty önkormányzata - created by dwiki & szeor