Hírek

Újabb éjszakai járatok a Volánbusz menetrendjében

2022.06.07.

A Volánbusz június 18-án hajnaltól bővíti a Budakeszire, Pátyra, Telkire, Budajenőre, Perbálra, Tökre és Zsámbékra közlekedő éjszakai járatainak számát a hétvégi időszakban. 2022. június 18-án, szombat hajnaltól hétvégente a Budapestről induló 922-es és az új 922B járatok 30 percenként biztosítanak majd eljutást a fővárosból Budakeszire, illetve a Széll Kálmán térről 0:48 és 2:48 órakor induló járatok 922B jelzéssel szintén „kékbuszként” közlekednek tovább Zsámbékig Páty-Perbál útirányon át – ezzel új éjszakai eljutási lehetőséget nyújtva az érintett településekre utazók számára. Zsámbékról 2:00 órakor indul agglomerációs éjszakai járat a főváros irányába.


Bővebben >

Trianoni megemlékezés

2022.06.04.

Páty Község Önkormányzata a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából pénteken megemlékezést tartott, amelyen ünnepi beszédet mondott Kádár Ferenc. Az énekes, képzőművész kiemelte: Erdélyből származott magyarként hisz és mindig is hitt az nemzeti összetartozásban, a magyarság erejében, még akkor is, amikor nem volt hivatalos ünnepnapja. Danhauser Zoltán és Németh Péter erdélyi dallamokat játszott, majd koszorúzás következett a Haranglábnál és az Országzászlónál is.


Bővebben >

Bűnmegelőzési előadás a Művelődési Házban

2022.06.03.

Páty Község Önkormányzata felkérésére a Budaőrsi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója 2022. június 20-án (hétfőn) 14 órai kezdettel figyelemkeltő tájékoztatót tart, a település lakossága részére, ezen belül kiemelten az idős – nyugdíjas - korosztály részére. Sajnos ezen korosztály az utóbbi időben rendszeresen csalók, megtévesztők áldozatává válik, erről rendszeresen beszámolnak a híradások, rendőrségi hírek. Azt megelőzve, hogy senki ne váljon csalók áldozatává, szeretnénk egy figyelemfelkeltő előadás keretében a lakosság figyelmét felhívni erre a problémára. A téma jelentőségére figyelemmel, az érdeklődőket várjuk a Művelődési Ház nagytermében.


Bővebben >

Adóügyi ügyintézőt keres a Polgármesteri Hivatal

2022.06.02.

Pátyi Polgármesteri Hivatal Adó Iroda Adóügyi ügyintéző munkakör betöltésére munkatársat keres. A pályázat benyújtásának határideje: 2022. június 27. Részletek a cikkben.


Bővebben >

Hulladék szállítás az ünnepek alatt

2022.06.02.

Értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy a 2022. június 6-i (hétfői) zsákos kommunális hulladék elszállítása 2022. június 7-én (kedden) lesz. Érintett területek: Burgondia, Fenyves, Mézes hegy, Nagyhegy.

Megértésüket köszönjük!

PVK NONPROFIT KFT.


Bővebben >

Pedagógus napi kitüntetések

2022.05.31.

Idén május 30-án tartotta meg a pedagógus napot Páty Község Önkormányzata. A képviselő-testület nevében Székely László polgármester köszöntötte a meghívott iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozókat. Páty Pedagógusa díjat vehetett át Aczél Lászlóné, Marika és Kovács Róbert, Pátyért Emlékéremben részesült Dr. Bálint Balázs és Bocskai-ösztöndíjat kaptak Pappné Vrábel Etelka és Erdős Kitti tanárnők. Gratulálunk!


Bővebben >
Fotó: Szádvári Ferenc
Fotó: Szádvári Ferenc

Az új alpolgármester: Dr. Bencze Gergő

2022.05.26.

A képviselő testület döntése alapján a mai naptól Páty Község új alpolgármestere Dr. Bencze Gergő János, gratulálunk a kinevezéséhez, és sok sikert kívánunk a munkájához! Gergő 2019 óta dolgozik képviselőként, 3 gyermekes családapa és orvos, a református gyülekezet tagja. Emlékezetes: május elején Somogyi Farkas Tamás, korábbi alpolgármester egészségügyi okok miatt lemondott tisztségéről.


Bővebben >

Áramszünet lesz

2022.05.23.

2022. június 07-én, 10:00 és 15:30 óra között áramszünet lesz a a Tavasz utca 2430 hrsz. és Liliom utca 2508 hrsz. közötti területen. Az érintettektől a türelmet ezúton is köszönjük!


Bővebben >

Főépítészi munkatársat keresünk

2022.05.23.

Páty Község Önkormányzata a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Főépítészi munkatárs munkakör betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje: 2022. május 31.


Bővebben >

Rendészeti Felhívás

2022.05.23.

Ügyeljünk lakókörnyezetünk tisztaságára! A tavasz beálltával a közterületek rendeltetéstől eltérő használatának, tisztaságának ellenőrzésére is kiemelt figyelmet fordítunk. Az elkövetkező időszakban ellenőrizzük az ingatlantulajdonosoknál a közterületre nyúló növényzet ritkítását, valamint jellemzően a közterületen tárolt építőanyagok kihelyezéséhez szükséges engedélyek meglétét, és az abban foglaltak betartását. Ezúton is szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét, hogy a település hatályos köztisztasági rendeletében foglalt előírások értelmében, az ingatlan használójának kell gondoskodnia az ingatlanon,


Bővebben >

Jelentősen nő a bölcsődei férőhelyek száma

2022.05.23.

A május közepén aláírásra került szerződés értelmében Páty Község Önkormányzata 260 millió forintért megvásárolja a Kikelet Bölcsődét az EURO-DIASTER Nonprofit Kft.-től. Ezzel további 40 bölcsődés korú gyermek számára tudunk a közeljövőben helyet biztosítani. A vásárlást a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága 120 millió forinttal támogatja.


Bővebben >

Rekonstrukciós munkálatok a szennyvíztelepen

2022.05.22.

A DAKÖV Kft. ügyvezetője Jasper Lóránt tájékoztató levelet küldött a Pátyi Szennyvíztisztító Telep rekonstrukciós munkálataival kapcsolatban. Az elfogadott szennyezés csökkentési tervnek megfelelően a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság felügyelete mellett az elkövetkező napokban megkezdik a telep rekonstrukcióját, amely azzal jár, hogy a szennyvíztisztító telep hatásfoka a munkálatok idejére csökken ezáltal az elfolyó tisztított szennyvízben a lebegőanyag mennyisége megnövekszik. Addig is a lakosság türelmét kérik, hiszen a takarítási munkálatokat csak így lehet elvégezni.


Bővebben >

Ismét nyári napközis gyermektábor!

2022.05.03.

Kedves Szülők! Páty Község Önkormányzata – az elmúlt évekhez hasonlóan – ismét megszervezi a nyári napközis gyermektábort, ahol egyre gazdagabb programokkal várják a nebulókat. A napközis tábor helyszíne továbbra is a Bocskai István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. A gyermekfelügyeletet és a szabadidős programokat térítésmentesen biztosítja a települési önkormányzat (kézműves játékok, kirándulások, játék, filmvetítés, fagylaltozás, lézerharc stb.) képzett szakemberek, pedagógusok közreműködésével.


Bővebben >

Tájékoztatás a telek- és építményadóról

2022.04.26.

Az önkormányzati adóhatóság megkezdi az adózók által a zártkerti ingatlanokra benyújtott telekadó és építményadó adatbejelentési nyomtatványok felülvizsgálatát. Az adóhatóságnak öt évre visszamenőleg van joga az adót (adókülönbözetet) megállapítani. Természetesen, mivel az adózók adatbejelentése alapján került sor az adó kivetésére, lehetőség van az adatbejelentésben bevallott alapterület módosítására is, ezzel is segítve az adóhatóság munkáját.


Bővebben >

Idén is kiírásra kerültek a Bocskai-ösztöndíjak

2022.04.26.

Páty Község Önkormányzata idén is kiírta az általános iskolás tanulókat segítő Bocskai-ösztöndíjat, amelynek keretében fejenként 100 000 Ft értékben lehet pályázni. A pályázat segítségével a kiemelkedően jó tanulmányi eredményt nyújtó diákok számára szeretnénk kedvezőbb feltételeket biztosítani további tanulmányaikhoz, valamint a kiváló sportoló vagy valamely művészeti ágban kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat kívánjuk segíteni ezzel a lehetőséggel. A pályázat keretösszege 1 millió Ft. A kérelmek benyújtásának határideje május 20.


Bővebben >

Indul az autópálya lehajtó építése

2022.04.24.

Megkezdődik az M1 autópálya csomópont és településünk közötti összekötő út kivitelezése. A beruházás során összesen 2,44 km országos közút megépítésére kerül sor két ütemben. Emellett közműkiváltások és közműlétesítések: hírközlés, kis- és középfeszültségű villamosvezeték, közvilágítás (dinamikus mozgásérzékelő rendszerrel), vízellátás, szennyvízelvezetés, csapadékelvezető csatornák, szénhidrogén vezetékek. A projekt hazai forrásból valósul meg, értéke 4,4 milliárd forint.


Bővebben >

Parlamenti választások 2022

2022.04.10.

A 2022. április 3. napjára kitűzött országgyűlési képviselő választás rendben lezajlott. Országosan a jogosultak 69.55%-a járult az urnákhoz. A pátyi részvételi adatok (75,06%) az országos és még a megyei átlagot (72,88 %) is megelőzik. Komoly választói felhatalmazással kezdheti meg az új parlament a munkáját. Szombaton befejeződött a szavazatok összesítése. A teljes feldolgozottságnál a Fidesz–KDNP 135 mandátumot szerzett és kétharmados többséggel alakíthat kormányt. A kormánypártokra rekord számban, több mint 3 millióan szavaztak. A következő négy évben az ellenzéki padsorokba a DK, az LMP, az MSZP, a Jobbik, a Párbeszéd és a Momentum összesen 57 képviselőt delegálhat. Míg a Mi Hazánk frakciójába 6 fő ülhet be


Bővebben >

Ökumenikus cserkészotthon állami támogatásból

2022.03.27.
Vasárnap délután átadták a Pátyi Keresztyén Ifjúsági Csapat (PÁKICS) ifjúsági és missziós házát. A Kormány által nyújtott 230 millió forint támogatásból újíthatta fel a régi, romos Magtárat a PÁKICS Egyesület.

Így a hozzávetőleg 200 tagot számláló, elsősorban pátyi, zsámbéki és még néhány környező településről is érkező gyerekeket magában foglaló közösség méltó otthont kapott. A világ legnagyobb ifjúsági mozgalmának pátyi csapatát és az általuk végzett nevelő munkát évek óta elismeri és támogatja Páty Község Önkormányzata is.

Az általános iskola mögött álló Magtárat még 2019 májusában egy képviselő-testületi döntés értelmében az Önkormányzat a Római Katolikus Plébániának és Pátyi Református Egyházközségnek adományozta fele-fele tulajdonrész arányban, azzal a nem titkolt céllal, hogy azt a cserkészcsapat hasznosíthassa.


Bővebben >

Szabadtéri kiállítóhely nyílt a Közösségi Ház udvarán

2022.03.27.

A Hétköznapok emlékei című kiállítással megnyílt az új szabadtéri kiállítóhely a Közösségi Ház udvarán. A Páty Faluközösségért Alapítvány gyűjtőmunkájának eredménye megtekinthető a pátyias nevén "féhajban". Ez a most átadott kiállítóhely három ütemben valósult meg az elmúlt években, az Önkormányzat, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, valamint lakossági SZJA felajánlások és végül, de nem utolsó sorban Dr. Knódel János és felesége Nemes Erzsébet nagy értékű adományának köszönhetően. Köszönet mindenkinek, aki adományával, munkájával segíti, támogatta a helytörténeti kiállítást és a gyűjtőmunkát!


Bővebben >

Alapkőletétel: indul az autópálya lehajtó építése!

2022.03.22.

A pátyi autópálya lehajtó, illetve a hozzá kapcsolódó bekötőút beruházásának alapkövét március 22-én délelőtt Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, valamint Menczer Tamás, tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár, (Pest megye 2-es számú választókerületének FIDESZ-KDNP színeiben induló országgyűlési képviselőjelöltje), illetve Székely László Páty polgármestere és Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere, továbbá Nyul Zoltán, a NIF Zrt., beruházási vezérigazgató helyettese tette le. A beruházás keretében 2,5 kilométer új nyomvonalú 2X1 sávos út épül. A munkák két részre osztva zajlanak:


Bővebben >

Polgármesteri Hivatal:

2071 Páty Kossuth utca 83.
2071 Páty Pf. 18.

Tel.: +3623555531
Fax: +3623344540

e-mail: ugyfelszolgalat@paty.hu


Ügyfélfogadás:

Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 08.00 - 12.00 
13.00 - 16.00
Péntek: 08.00 - 12.00

Polgármesteri Hivatal:

Ügyfélszolgálat:

Kossuth Lajos u. 81.

Tel.: +3623555531
hétfő: 7.30 - 18.00
kedd: 7.30 - 16.00
szerda: 7.30 - 16.00
csütörtök: 7.30 - 15.30
péntek: 7.30 - 12.00
(ebédszünet: 12.00-13.00

Községüzemeltetés(PVK):

Tel.: +36308382879

+3623343994

Web: http://pvk.hu
e-mail: pvk@pvk.hu

Közterület-felügyelet
07-22 óra között hívható telefonszám:
+36 30 2071 777

Körzeti megbízottak

Pethő Mihály c. r. törzszászlós
Tel.: +36 70 502 0586

Fehér Tamás
Tel.: +36 30 494 6281

Pátyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Tel.: +36 20 2071 105

Gyepmester

Kincses Imre
Tel.: +36 70 626 7378

Tuncsik József
Tel.: +36 20 972 8231

2022 Páty önkormányzata - created by dwiki & szeor